друкувати


У Івано-Франківську відбувся фестиваль перукарської майстерності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-03 04:15:59

Свято перукарської майстерності. Фестиваль «Золотий Їжак» вже всьоме збирає магів ножиць та гребінців з усіх салонів міста. Участь приймають також майстри-індивідуали. «Золотий їжак» став відомим як щорічний конкурс. Його колишні дебютанти — нині вже популярні стилісти столичних селебрітіс. А «Іжак» тим часом перетворився на шоу, яке проводять у режимі бієнале — що два роки.

Лише на таких дійствах майстер-перукар має нагоду проявити свою фантазію уповні. Адже догоджати клієнтові не доводиться. Тож можна на деякий час забути про елементарну практичність зачіски та її експлуатації, і дати волю мистецькій складовій власної натури.

В окремих колекціях вправні оригінали перевертають звичні стереотипи буквально «з ніг на голову». Салони презентують не лише перукарську майстерність, але й барвисту творчість візажистів. Окрім того, кожна колекція потребує доречного підбору вбрання та аксесуарів — для цілком завершеного та гармонійного образу моделі.

Нововведенням «Золотого Їжака» у 2012-му стала участь коломиян з етноколекцією. Ця перша ластівка є провісником тенденцій наступного 8-го фестивалю перукарського мистецтва у Івано-Франківську. На нього планують запросити учасників з усього Прикарпаття.

Джерело: Радіо «Західний полюс»