друкувати


Фестиваль художньої фотографії "Фотодром"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-03 03:15:59

Фестиваль художньої фотографії «Фотодром», вперше проведений коломийськими пластунами у 2010-му, нині він набув значно більших масштабів. Адже дводенне дійство у Івано-Франківську зібрало понад дві сотні учасників з усієї країни. Окрім майстер-класів, квестів та фотосесій їм презентували величезну виставку світлин, яка складається з двох частин.

70 фоторобіт форматом 30 на 40 сантиметрів, автори яких — вже відомі в країні майстри об'єктиву, потрапили на благодійну виставку-аукціон. Кошти — на пам'ятник пластунам, які не зламали своїх присяг, «Фотодром» вже збирав раніше. Тому цього разу виручену від продажу світлин суму вирішили спрямувати на потреби містечка Святого Миколая у Крихівцях.

Придбати за бажанням вже поза рамками аукціону можна було й конкурсні фото. Їх назбирали цілу сотню. Обов'язкова умова цього фотоконкурсу — участь у ньому взяли виключно чорно-білі світлини.

Софія вже 5 років не виходить з дому без фотоапарата. А тим більше — не вирушає у подорожі. Дві з трьох обов'язкових жанрових робіт на конкурс — а це портрет, пейзаж та модель, вона створила за кордоном, у нетрях канадійського метро та на березі океану в Сполучених Штатах.

Джерело: Радіо «Західний полюс»