друкувати


В Україні стартував весняний призов до війська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-04-02 09:00:38

1 квітня офіційно розпочалась призовна кампанія, яка триватиме до кінця травня. Сьогодні розпочали роботу обласні, міські та районні призовні комісії, які забезпечуватимуть призов громадян України на строкову військову службу навесні поточного року. Про це повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Михайло Гриневич.

Цієї весни призовна кампанія має свої особливості через проведення у нашій країні фінальної частини європейської футбольної першості. Випускників загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, що завершуватимуть навчання раніше звичайного, Міноборони заспокоює: їх не залучатимуть до комплектування військових команд призовників. Тим самим надавши їм шанс та законне право здобувати вищу освіту. Для цього представники призовних комісій на місцях мають відповідні вказівки оборонного відомства та Генерального штабу Збройних Сил України.

Нагадаємо, Міністерство оборони, згідно відповідного наказу, планує відправити на військову службу 21 400 громадян 1987-1994 років народження, яким на час відправки до військової частини виповнюється 18 років та старших осіб, що не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. До Збройних Сил України планується скерувати 15 000 чоловік, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ – 5 200, а до Державної спеціальної служби транспорту – 1 200 осіб призовного віку. Загалом, це менше, ніж навесні минулого року, що свідчить про певну стабілізацію плинності рядового та сержантського складу, що проходять військову службу за контрактом. У Міністерстві оборони України планують скасувати призов на строкову військову службу до кінця 2017 року.

Автор: Михайло ГРИНЕВИЧ, Регіональний медіа-центр МО України