друкувати


84% коломийської малечі відвідує дитячі садки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-30 08:00:47

27 березня у сесійній залі коломийської ратуші відбулося чергове засідання виконавчого комітету міста, під час якого обговорювали низку важливих питань.

Виконкомівці говорили про підготовку господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років, зокрема про вирішення технічної проблеми замерзання внутрішніх водопроводів у будинках, яка цього зимового періоду неодноразово нагадувала про себе. Міський голова Ігор Слюзар зауважив, що господарники осінньо-зимового періоду отримали полегшення в роботі, відмовившись від центрального опалення, натомість повернулися проблеми із замерзанням внутрішніх водопроводів. До спільного рішення виконкомівці так і не прийшли, тому це недоопрацювання залишається в процесі вирішення.

Під час засідання в міській ратуші торкнулися теми дошкільної освіти, винісши на порядок денний питання про стан та розвиток дошкільних навчальних закладів міста. Начальник управління освіти Марія Грицан поінформувала, що в Коломиї наразі функціонує тринадцять дошкільних закладів, які відвідує 2226 дітей, що й становить 84% від загальної кількості міської малечі.

– Нормативні документи Міністерства освіти зобов’язують охопити всіх дітей дошкільного віку, тому в Коломиї створено дві групи з короткотривалим перебуванням дітей 5-річного віку у школі №4 та при математично-природничому ліцеї. Таким чином ми маємо можливість залучити 98% малечі до дошкільної освіти, – зазначила начальник відділу освіти міської ради Марія Грицан.

Проте в залі засідання не могли оминути проблеми, які виникли в руслі розвитку дошкільних навчальних закладів, серед яких помітну роль посідає переповненість дитячих садків №2, 3, 14 та 19. У зв’язку з цим черга дошкільнят щороку збільшується, нині на ній перебуває 686 дітей. Тому, за словами Марії Грицан, з вересня в багатьох дошкільних закладах міста планують відкрити додаткові групи, щоб забезпечити коломийську малечу можливістю відвідувати дитячі садки. Ще одним «мінусом» в закладах дошкільної освіти залишається застарілий інвентар, який не оновлювався майже десять років, тому що на новий найчастіше не вистачає коштів.

У ратуші виконавчий комітет також вів мову про організацію харчування дітей в шкільних та дошкільних закладах. З міського бюджету цього року виділили 4 гривні на одноденне харчування учня, а 10 гривень – на дитину дошкільного віку, що, звичайно, не забезпечує всієї норми харчування. Тому начальник відділу освіти пообіцяла, що звертатиметься з прохання до міської ради про збільшення коштів на дитяче харчування. Влада міста, у свою чергу, зазначила, що постарається прийняти правильне рішення для ліквідації проблеми.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК
Джерело: Коломийські ВІСТИ