друкувати


Івано-Франківську терміново потрібні 4-5 автомобілів швидкої допомоги класу "В" та "С"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-29 09:40:21

Місто Івано-Франківськ терміново потребує додаткових 4-5 автомобілів швидкої медичної допомоги. В цьому переконаний депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Стасюк, який має озвучити на найближчій сесії міськради намір депутатський запит, в якому спонукати Івано-Франківського міського голову Віктора Анушкевичуса придбати для міста такі транспортні засоби.

Зі слів пана Стасюка, йдеться про автомобілі «швидкої» класу «В» і «С», тобто реанімобілі та автомобілі з салоном, обладнаним для надання екстреної медичної допомоги.

Як стверджує депутат, потреба міста у таких автомобілях зумовлена тим фактом, що з 14 придбаних міською владою в 2008 році «швидких» на базі мікроавтобуса «Фольксваген», які сьогодні становлять 70% автопарку Івано-Франківської міської СШМД, – це автомобілі класу «А», які пристосовані лише для транспортування хворих до лікувальних закладів, проте аж ніяк не для надання в них екстреної медичної допомоги.

«Тим більше, – говорить пан Стасюк, – в цьому році склалася сприятлива ситуація для придбання нових машин, оскільки при ввезенні на митну територію України автомобілів швидкої медичної допомоги тимчасово не стягується податок на додану вартість. І така ситуація триватиме до 31 грудня цього року». Зі слів народного обранця, такий стан речей не тільки дає можливість придбати машини на 20% дешевше, а й купити п’ять автомобілів по ціні чотирьох.

Автор: Сергій БІЛИЙ