друкувати


Завершився проект "Забезпечення участі громадськості міста у формуванні муніципальної політики"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-28 03:00:45

Крок до прозорості. В Івано-Франківську завершився проект «Забезпечення участі громадськості міста у формуванні муніципальної політики». Він тривав майже рік — із травня 2011 року.

Як результат — 36 громадських організацій об'єдналися у єдину Раду, та на 11 місяців стали дорадчим експертним органом місцевої влади. А відтак розробили низку концептуальних документів, щодо діяльності міськради. Їх основа — формування відкритої та прозорої політики.

Ще одна галузь діяльності Громадської ради — впровадження інновацій у сфері інформаційних відносин. Зокрема, електронне врядування. Частину з цих ідей, розповідають представники влади, уже з успіхом реалізовують. Це, до прикладу, он-лайн реєстрація малюків до ДНЗ, чи формування електронних реєстрів містобудування та архітектури. А от революційний проект інтернет-приймальні поки лише обговорюють.

Наразі усі розроблені положення та проекти представники Громадської ради подали на розгляд сесії. Утім із завершенням проекту, припиняти свою діяльність активісти не збираються. Обіцяють — попереду щонайменше постійні теледебати із місцевими депутатами.

Джерело: Радіо «Західний полюс»