друкувати


Неповносправна івано-франківська молодь побувала у театрі та аквапарку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-24 10:15:37

Проект "Допоможи іншому - стань приятелем", який працює на базі Івано-Франківського Карітасу, став ковтком свіжого повітря для розумово неповносправної молоді та їніх приятелів-волонтерів.

Усього в проекті створено 20 приятельських пар, які разом проводять дозвілля, займаються спортом, відвідують групові заняття з кулінарії, виготовлення виробів з паперу, бісеру тощо. Нещодавно молоді інваліди разом зі своїми новими друзями нещодавно відвідали аквапарк, переглянули виставу "Наталка-Полтавка".

Похід в аквапарк — це подія, на яку неповносправна молодь чекала з собдивми нетерпінням, очікуючи незабутніх яскраих вражень. Всього було 54 учасники, з яких 12 приятельских пар. Молодь з радістю випробовувала різноманітні водні доріжки, плвала, відпочивала в джакузі, найсміливіші покатались на гірці-змійці. Волонтери допомагали інвалідам переодягтись, висушити волосся, і просто цікаво, по-новому провести час. Їм це вдалося, адже молодь ще довго згадувала похід до аквапарку і вже чекає нового.

До наступного заходу приятелі ретельно готувались, згадували похід в театр у Львові на виставу "Олівер Твіст". Цього разу приятельські пари потрапили на перлину українського театру "Наталку Полтавку". Весела, жвава і дещо кумедна вистава одразу захопила молодь. "У такі хвилини найбільшого внутрішнього напруження глядачі переживають емоції, які не завжди можуть бути викликані ситуаціями буденного життя. Тому перебування в театрі - це можливість стати дорослішим: ми вчимось слухати, аналізувати і спостерігати, обмінюмось думками. А спільний похід з батьками - це ще один крок назустріч один одному" - поділилася враженнями волонтер Карітасу Ірина.

"Заходи такого характеру поєднюють нас, пізніше ми обговорюємо побачене з дітьми, дізнаємось, що їх схвилювало чи вразило, а що викликало негативні емоції. Півроку тому, коли проект тільки починався, у парах відчувалася недовіра один до одного. А тепер відчувається, як несміливе, боязливе відношення одне до одного змінилось на довіру", - розповідає Ірина.

Ці заходи відбулися завдяки фінансової підтримки Мережі нідерландських благодійних фондів лдя Центральної та Східної Європи, Сканфонду та Карпатського Фонду (МБФ "Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону") у рамках Програми приятелів "Потрібні двоє: допоможи іншому - стань приятелем".

Автор: Наталя ГОЛОМІДОВА