друкувати


"Socash Solo": Американський інді-джаз-рок проект у Львові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-23 11:15:40

23 березня, п’ятниця, у арт-каварні "Квартира 35" (м.Львів, вул.Вірменська, 35, "Дзиґа", 2-ий поверх) відбудеться концерт інді-рок-джаз проекту "Socash Solo" (США-Польща). Музику доповнюватиме арт-відео та слайд-шоу авторства.

Лідером проекту є Ryan Socash (Раян Сокаш) – відомий американський гітарист, співак та фотограф, який покинув кар’єру в Чикаґо задля творчості у Кракові та мандрівок Україною. У акустичному складі проекту до Раяна приєдналися знаний чиказький піаніст Matt Nelson (Мет Нелсон) та польський клавішник Michał Zachariasz.

У Польщі та Україні "Socash Solo" виконають спеціальну програму , до якої увійшли твори з альбому "A Voice From The Moutain", написаного у співпраці з Чеславом Мозілем , а також з найсвіжішого, по-справжньому рокового диску Раяна "Of Ghost".

Початок концерту о 20:00.

Вхід – 50 грн, для членів "Jazz Club.Lviv" та Етноклубу – 25 грн.

Раяна Сокаша львівська публіка може пам`ятати завдяки концертами у "JazzClub.Lviv" та як лідера гурту Let Me Introduce You To The End, що упродовж двох років був хедлайнером на фестивалі "Fort.Missia". Як каже Раян, Україна для нього є джерелом натхнення та нового досвіду.

Про Раяна Сокаша: Основи професійного досвіду Сокаш здобув, працюючи асистентом Вільяма Руссо (Stan Kenton Orchestra, London Jazz Orchestra, Ellington orchestra), від якого перейняв серйозних підхід до музики і увагу до деталей. Сокаш також був продюсером чиказького джазового ансамблю. Попрацювавши з такими відомими талантами, як Джон Фаддіс, Ленні Ніхаус, Джо Ловано і Бадді Дефранко, Сокаш відчув близькість до світу великого джазу і почав запрошувати музикантів для власних музичних проектів.

Паралельно Сокаш вирішив продовжити вивчати візуальне мистецтво. Після зарахування на стипендію до Художнього інституту Чикаґо Сокаш прийняв спонтанне рішення віддати все своє майно притулку для бездомних, покинути споживацьку Америку та перебратися до Кракова.

Там він видав три студійні альбоми: "The Hands of Hope", "A Love of the Sea" та "A Voice from the Moutain". Прем’єра наступного – четвертого альбому – "Of Ghost" запланована на червень 2012 року .

Зараз Раян є ведучим радіопередачі "Socash And The Stars", де спілкується із зірками польського року, як Grzegorz Markowski,Happysad, Kazik Staszewski чи група Myslovitz.

Подорожуючи різними країнами, Раян прагне надихнути на добрі справи якомога більше людей. Розповісти про те, що гроші не є основною життєвою цінністю. Що в погоні за ними ми часто втрачаємо здатність жити в гармонії з природою, любити цей світ і бути його повноцінною частинкою.

Про Мета Нельсона: Американський піаніст і клавішник. Лідер Matt Nelson Trio.

Мет займається музикою із п’яти років, змінюючи стилі від джазу, до року чи фанку. Із 2003 року він займає помітне місце на музичній сцені Чикаго. Цього року він знайомиться із Раяном Сокашем і стає клавішником, співтворцем музики та співпродюсером гурту Let Me Introduce You To The End.

2010 року вирушає у тур разом із володарем "Греммі", хіп-хоп музикантом Lupe Fiasco. Співпрацює із ще одним володарем "Греммі" співаком Matthew Santos, post-punk музикантом Japanese Cartoon, чиказькими джазменами Aaron Koppel, Tim Seisser, Shawn Maxwell та прогресивним рокером Graham Czach.

2011 року із Matt Nelson Trio випустив альбом , який був визнаний всесвітньовідомим музичним журналом "Down Beat" кращим джазовим альбомом року.