друкувати


Під час "Євро»-2012" небо охоронятимуть винищувачі МіГ-29 та вертольоти МІ-24

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-21 02:00:53

З наближенням фінальної частини «Євро»-2012» все більшої актуальності набуває організація безпеки під час проведення футбольного чемпіонату як на землі, так і у небі.

Головне завдання – антитерористичне забезпечення. За планами Міністерства оборони України, повітряний простір у цей час охоронятимуть 10 зенітно-ракетних комплексів, 28 літаків та 16 вертольотів Збройних Сил України. Про це повідомив представник регіонального медіа-центру МО України Михайло Гриневич.

Зокрема, у західному регіоні завдання із протиповітряної оборони покладені на особовий склад зенітно-ракетного полку імені гетьмана Івана Виговського, що дислокується у Кам’янці Бузькій, військових авіаторів з 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації Повітряних сил Збройних Сил України, а також армійських вертолітників із Бродів та Нового Калинова.

В період підготовки, яка вступила у завершальну стадію, основна увага приділялась відновленню навичок всіх льотчиків, що заступатимуть на бойове чергування, стану військової техніки та систем зв’язку і спостереження, відпрацюванню техніки пілотування та наведення на ціль. За словами заступника Міністра оборони України - керівника апарату Володимира Можаровського, у квітні планується провести командно-штабне тренування у взаємодії із визначеними силами та засобами Війська Польського.