друкувати


Вчені з Кракова стали Почесними професорами ІФНТУНГ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-19 04:40:20

Сьогодні на запрошення ректорату Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький взяв участь в урочистому засіданні Вченої ради з нагоди вручення Почесних звань вченим з Польщі.

Зокрема, за рішення університетської Вченої ради звання «Почесний професор» отримали: ректор Краківської гірничо-металургійної академії Антоній Тайдусь, професор цього вишу Войцех Борецький та директор Західного наукового центру НАН України і МОНМС України Зіновій Назарчук.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд отримав Почесну відзнаку Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу «за співпрацю споріднених вишів України і Польщі».

«Співпраця навчальних закладів двох країн - надзвичайно ефективна, - зазначив Ярослав Дрозд. - Контакти між Україною та Польщею мають бути не лише на найвищому рівні, але й між спільнотами вчених».

«Плідна співпраця налагоджена між Прикарпатським та Варшавським університетами, підписані угоди між польськими воєводствами та районами Івано-Франківщини. Дружні стосунки двох держав та втілення нових проектів прописані у дорожніх картах президентів України й Польщі», - наголосив у своєму вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький.

Довідково: Краківська гірничо-металургійна академія - один з найбільших і найбільш розвинених технічних університетів Європи. Підготовку кадрів для гірничовидобувної промисловості здійснюють також на гірничих факультетах Сілезької Політехніки (м. Глівіце) і у Вроцлавській Політехніці.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА