друкувати


Будівництво мінігідроелектростанцій у Верховинському районі призупинено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-16 11:05:45

Конфлікт навколо будівництва гідроелектростанцій на річці Черемош добігає свого кінця, — про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

За словами губернатора, 15 березня він разом з начальником управлінь екології Михайлом Бойком та начальником екологічної інспекції Ігорем Шкіцею виїжджали у Верховинський район, аби подивитися, що ж собою являють конфліктні електростанції. Як писав «Репортер», проти будівництва вже не перший місяць протестують і мешканці навколишніх сіл і громадські організації.

«У результаті побаченого я підписав розпорядження про те, що ми призупиняємо будівництво цих електростанцій», — повідомив він. І пояснив, заборонити будівництво він не може, оскільки є дозвіл від обласної ради. А от призупинити і створити робочу групу по вивченню питання цілком у компетенції голови ОДА. «Ця група створена,  вона врахує звернення всіх громадських організацій, експертні висновки спеціалістів і тоді буде прийняте остаточне рішення, — запевнив Вишиванюк. — Але нині висновок напрошується один — що вони будуть закриті і ліквідовані. Думаю, ми поставимо крапку найближчим часом і ніяких подібних електростанцій у Карпатах не буде».

Основною проблемою, яка може виникнути через такі от міні-ГЕС, Вишиванюк називає загибель цілого ряду видів червонокнижних риб.

Джерело: Газета «Репортер»