друкувати


До Івано-Франківська повернеться Світський бал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-16 10:00:23

В переддень дня відзначення 350-річчя міста Івано-Франківська – Станіславова в обласному центрі Прикарпаття відбудеться найсправжнісінький світський бал.

Про це розповіли вчора, під час прес-конференції в Івано-Франківську організатори дійства – керівник агентства моделей «Ювента» Тетяна Терсенова-Заводовська та директор розважального комплексу «Пасаж Гартенберг» Олександр Долішній.

З їх слів, в даний час сценарій заходу доопрацьовується, проте вже сьогодні можна сказати, що йдеться про серйозний яскравий танцювальний захід, з певним історичним забарвленням, розрахований на широкий спектр вікових категорій, чим, власне, він відрізняється від студентського балу, який відбуватиметься в квітні місяці з ініціативи викладачів та студентського сенату Прикарпатського національного університету.

«Бал – це не просто виховання культури танцю, – зазначила з даного приводу пані Терсенова-Заводовська, – Це культура одягу, культура спілкування, але студентські бали дуже обмежують вікову категорію. В той же час, є чимало сімейних пар, які люблять танцювати класичні танці, проте не мають де, бо ж у ресторанах вальси не грають».

Як стверджує О.Долішній, в якості церемоніймейстера балу запрошено ведучого телеканалу СТБ Григорія Решетника, а атмосферу свята створюватимуть Академічний камерний оркестр “Harmonia Nobile” та лауреат всеукраїнських міжнародних конкурсів вокалістів Василь Садовський.

В ролі танцмейстерів свята виступлять Володимир та Світлана Дзюби – власники і керівники школи бального спортивного танцю «Діамант».

«Бабуся Світлани, – розповідає керівниця агентства «Ювента», – колись працювала піаністом при цісарському дворі і, за іронією долі, організовувала саме такі бали».

В свою чергу, Володимир Дзюба погодився дати за тиждень до балу майстер-класи з основних бальних танців, які виконуватимуться на балу, як-от: вальс, полонез, менует тощо. Крім того, школа танцю «Діамант» приготувала для учасниць балу ще один подарунок. Як стверджує Тетяна Герасимівна, чимало гарненьких івано-франківчанок з радістю пішли б на бал і навіть пригледіли для цього відповідні плаття, проте, на жаль, не мають для цього достойної пари. Відтак, «Діамант» має намір запропонувати для таких відвідувачок балу професійних танцівників в якості пари на період заходу.

Будуть на балу і свої номінації, як, наприклад, королева балу, краще бальне плаття, а також дебют балу. «Колись була така традиція, - розповідає Тетяна Герасимівна, - вперше виводити дівчат у світ. Тож на нашому балу дебютуватимуть одразу десятеро дівчат».

За словами керівника «Пасажу», такий захід у його закладі відбуватиметься вперше, проте вже сьогодні організатори вбачають доцільність зробити його традиційним. Все дійство відбудеться 6 травня цього року у великій залі «Пасажу Гартенберг». А головне, на чому наголосили організатори і про що не варто забувати потенційним учасникам, - це обов’язковий вечірній дрес-код для учасників.

Автор: Сергій БІЛИЙ