друкувати


В Івано-Франківську священики отримали ключі від нових квартир

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-14 04:00:22

13 березня в приміщенні Івано-Франківського єпархіального управління Архієпископ і Митрополит Кир Володимир Війтишин, вручив ключі від нових квартир в новозбудованому Архієпархіальному будинку, чотирьом священичим сім’ям, які є викладачами Івано-Франківської Теологічної Академії та Духовної Семінарії і мали потребу у вирішенні житлового питання.

В свою чергу священики підписали договори на користування житлом, які були подані прот. Михайлом Клапківим – Економом Архієпархії, адже ж квартири є власністю Архієпархіального управління і на них виготовлено один технічний паспорт. Згідно договору священик, який проживає в квартирі повинен оплачувати комунальні послуги згідно показників лічильників, а також охайно відноситись до майна, а саме в квартирах зроблено повний ремонт, встановлені розетки, світильники, сантехніку, підлоги у всіх кімнатах, а також кухонні меблі, встановлено газову плиту на систему винтеляції.

На даний час заселено четвертий, п’ятий, та шостий поверхи, а це дванадцять квартир, якими користуються священичі родини та викладачі ІФТА і ІФДС. На черзі облаштування сьомого поверху, де розпочато проведення ремонтних робіт.

Це один з Архієпархіальних проектів, який успішно реалізується, зазначив Економ на зборах протопресвітерів на яких мав доповідь та поданий звіт діяльності.

На завершення отці склали подяку Владиці за вирішення квартирного питання і запросили освятити домівки.

Автор: Ієрей Юрій ТРУХАН, прес-секретар Архієпархії
Джерело: www.if-eparchia.org.ua