друкувати


Людська необережність і далі призводить до пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-14 09:00:48

Ще з давніх-давен вогонь став супутником життя людини.  Але вогонь - це не тільки благо: він може завдати непоправної шкоди там, де проявляється безпечність, необережність і байдужість. Саме тому виникають пожежі, які приносять людству чимало болю і страждань.

З початку року на Прикарпатті уже виникло близько чотирьох сотень пожеж, вогонь забрав життя 18 мешканців краю, ще 15 осіб травмовано. Прикро констатувати той факт, що серед загиблих – одна малолітня дитина.

Людський фактор, недотримання громадянами правил безпеки життєдіяльності і надалі залишається домінуючою причиною виникнення вогневих випадків. Особливої актуальності ця проблема набула саме зараз, у холодну пору року. Через необережність людей у поводженні з вогнем,  порушення правил експлуатації пічного опалення, електричних та газових приладів горять житлові будинки,  господарські споруди, без даху над головою і найнеобхідніших речей залишаються цілі родини.

Шановні краяни! Закликаємо Вас дотримуватися правил пожежної безпеки, не дати пожежі ані найменшого шансу забрати у Вас найдорожче! На особливе піклування заслуговують наші діти. Саме найближчих людей вони наслідують зазвичай у своїх щоденних звичках та поведінці.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з малечею. Пам'ятайте: ці хвилини вимірюватимуться ціною життя.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області