друкувати


З початку року на Коломийщині виникло 55 пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-13 10:15:30

Коломийський РВ УДІТБ та Коломийський РВ УМНС застерігає! Будьте обережні!

З початку року в м.Коломия та Коломийському районі виникло 55 пожеж на яких загинуло 3 особи, серед яких 1 дитина. Тож, що стосується дорослих, то у більшості випадків ці люди самі стали заручниками власної безпечності. Що стосується дитячої смертності, то тут також відповідальність на дорослих. Адже в основному саме батьківський недогляд і призводить до таких вкрай сумних наслідків.

Тож попереду ще багато холодних днів. Прийшов час вкотре нагадати основні правила дотримання безпеки життєдіяльності у власній домівці.

Це в першу чергу не перевантажувати електромережу великою кількістю одночасно ввімкнених електроприладів, не користуватися старими, пошкодженими, саморобними електрообігрівачами, особливо з відкритою спіраллю. Не залишати ввімкненими їх на ніч або довготривалий час у день без нагляду. Заховати подалі від дітей сірники та запальнички. Не залишати малюків наодинці з ввімкненим телевізором. Окремої уваги заслуговують користувачі пічного опалення. Тут найбільша небезпека – учадіти через закриту заслонку або ж коли постільні речі впритул прилягають до груби. Та й відсутність металевого листа перед топкою – легке поле діяльності для жаринки.