друкувати


Нова перемога БК "Тирлич"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-08 11:00:33

Тривають ігри другого ко­ла чемпіонату першої ліги України з баскетболу. Минулими вихідними у Коломиї господарі паркету баскетбольний клуб «Тир­лич» приймали команду з Чернівців. Коломийські баскетболісти націлені на медалі чемпіонату дуже серйозно і довели це перемігши з рахунком 92:51.

Вправно розіграні і заздалегідь сплановані комбінації забезпечили коломийцям перемогу і наблизили ще на одну сходинку до медалей чемпіонату. Враховуючи різницю в класі команд, «тирличани» грали переважно резервним складом.

«Сьогодні дійсно ми грали переважно резервним складом, адже команда Чернівців знаходиться на 5 сходинці у нашій групі, а ми є лідерами. Для нас ця гра лише підтвердила те, що на молодих гравців можна покластися та випускати їх на майданчик і в іграх з серйозними суперниками. Любомир Бортейчук, Роман Дубей з кожною грою додають у класі і претендують на місце в основі. Це не може не тішити», – зазначив граючий тренер БК «Тирлич» Андрій Романиця.

Коломийські баскетболісти з перших хвилин гри почали вести в рахунку. Як чернівчани не намагалися зменшувати відрив, їм це не вдавалося.

Команду суперника капітан команди БК «Чернівці» Андрій Гапляк назвав сильною та побідкався, що «в коломийській команді багато високих молодих гравців, яким по 16-18 років, і, напевне, нам цього якраз і бракувало для перемоги та щоб скласти гідну конкуренцію. Але поразка – це стимул, щоб рівнятися і тягнутися до таких команд, як «Тирлич».

Найрезультативнішим гравцем в першій грі став Андрій Костко. Він приніс команді 21 очко.

Друга гра недільного ранку не дуже відрізнялася від суботньої. З рахунком 89:55 БК «Тирлич» продовжує лідирувати у турнірній таблиці. Попереду коломийців чекає ще 4 гри в рамках чемпіонату першої ліги України з баскетболу. Наступні дві гри «тирличани» проведуть у Львові, 17-18 березня вони зустрінуться з БК «УАД».

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА