друкувати


Колишній теплоенергетик вчиняв "лічильникову диверсію"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-06 12:40:48

Невідомі викрадачі лічильників гарячої води та каналізаційних труб, починаючи з 28 лютого, завдали чимало клопоту івано-франківським комунальникам, а головне: мешканцям багатоповерхівок, розташованих на території колишньої житлово-експлуатаційної організації №4.

Про це розповіла сьогодні, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко.

«28 лютого, – зазначила чиновниця, – в будинку по вулиці Сахарова, 28 невідомі особи викрали лічильник гарячої води на «зворотці». 3 березня в тому ж будинку викрали ще один лічильник гарячої води, але вже на подачі, і чавунні каналізаційні труби в підвалах другого та третього під’їздів. 3 березня лічильники гарячої води були викрадені в будинках по вулиці Бандери 10А, 14 та Чорновола, 136, а 4 березня каналізаційні труби було незаконно демонтовано в підвалі житлового будинку по вулиці Коновальця, 147».

Зі слів пані Клочко, мешканці постраждалих від злодіїв будинків протягом усіх вихідних були без гарячої води, допоки вчора працівники ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» не здійснили вставку лічильників взамін викрадених та інші роботи щодо відновлення надання мешканцям послуг з гарячого водопостачання.

«Я не вражаю, що це банальна крадіжка, – дав власну оцінку цим подіям Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, – це якась диверсія: в таку пору року, коли холоди на вулиці, демонтовувати лічильники і каналізаційні труби».

Натомість усіх заспокоїв заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ Василь Непеляк, який повідомив, в суботу ввечері викрадача лічильників було затримано. Ним виявився раніше судимий колишній працівник Теплокомуненерго, який використовував у своїй злочинній діяльності набуті на колишній роботі знання, зокрема був поінформований, де саме необхідно перекривати гарячу воду, і здавав викрадені лічильники за 60-70 гривень за кожен лічильник. В даний час правоохоронці встановили, куди саме зловмисник збував крадене і вилучили там речові докази.

«Ведеться слідство», – підсумував пан Непеляк.

Автор: Сергій БІЛИЙ