друкувати


Мешканці Городниці взяли штурмом Івано-Франківську ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-06 11:00:34

Свого домоглися. Рішучі мешканці села Городниця Городенківського району приїхали, аби зустрітися з головою ОДА Михайлом Вишиванюком одразу з двох причин. Їм не видали обіцяних до січня державних актів на землю і нібито безпідставно призначили перевибори сільського голови. Однак спочатку в ОДА людей зустрів не губернатор, а кілька десятків міліціонерів. Люди в погонах, стверджують селяни, і раніше не радили їм їхати до Івано-Франківська.

В будинку облдержадміністрації селян зустріли не лише правоохоронці — тут були районні чиновники та керівництво Держкомзему. Земельні питання людей, запевнили управлінці, будуть вирішені вже в найближчі два тижні. А двомісячне зволікання з розв'язанням проблеми тут пояснили несприятливими погодніми умовами. Така відповідь чиновників середньої ланки селян не задовільнила, і вони таки домоглися зустрічі з губернатором Михайлом Вишиванюком.

Вислухавши скарги громади і сільського голови, голова ОДА прийняв кілька рішень. Факти тиску на мешканців Городниці з боку правоохоронців перевірить спеціальна комісія, а земельні проблеми мають бути вирішені за два тижні. До того часу від роботи відсторонені керівники Держкомзему Володимир Боднарчук та Городенківського району Іван Мороз.

Щодо призначення перевиборів сільського голови, то це питання також додатково вивчать, зокрема після консультацій з парламентарями. Результат зустрічі з губернатором настільки задовільнив мешканців Городниці, що з Михайлом Вишиванюком вони прощалися в обіймах.

Джерело: Радіо «Західний полюс»