друкувати


Борг з виплати зарплат на Прикарпатті становить 8 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-04 01:18:28

«Не зважаючи на надто жорсткі заходи, які вживалися в нашій області, на ту всю роботу, яка проводилась головами райдержадміністрацій та всіма контролюючими структурами на Прикарпатті не вдалося остаточно вирішити ситуацію з заборгованою заробітною платою», – з сумом констатувала сьогодні начальник управління праці та соціальних відносин Івано-Франківської ОДА Ярослава Ульванська.

З її слів, на сьогоднішній день заборгованість по зарплаті зберігається на 43 підприємствах області, в тому числі на 18 економічно активних. Решту підприємств-боржників становлять: 20 підприємств-банкрутів та 5 підприємств, які тимчасово припинили свою економічну діяльність. При цьому порівняно з минулим роком кількість економічно активних підприємств, на яких зберігається заборгованість по зарплаті, скоротилась майже вдвічі.

«В період з грудня місяця по сьогоднішній день, – розповідає пані Ульванська, – заборгованість по заробітній платі знизилася на економічно активних підприємствах на 1,1 мільйон гривень і становить 3,5 мільйона гривень. Загальна сума заборгованості становить 8 мільйонів. Вона знизилася до попереднього місяця тільки на 1,2 %, але по Україні ріст складає 6,2 %».

Зі слів чиновниці, На сьогоднішній день заборгованість по заробітній платі зберігається лише у двох з п’яти міст області: Івано-Франківську та Коломиї – і двох районах: Рожнятівському та Тисменицькому, де є по одному проблемному підприємстві.

Серед позитивів в даній сфері Я.Ульванська відзначила той факт, що на сьогоднішній день в області не залишилось жодного економічно активного підприємства комунальної власності, де б існувала заборгованість по зарплаті.

Автор: Сергій БІЛИЙ