друкувати


Гете-інститут знайомить івано-франківців із німецькою культурою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-02 04:00:41

«Мистецтво єдине, а проявів його тисячі». Книжкова виставка під такою назвою — чергова з низки експозицій, які організовує в Україні загалом, і на Прикарпатті зокрема Гете-інститут. Ця організація займається пропагуванням німецької культури на теренах інших країн.

В даному випадку — мистецтва. Адже у експозиції презентували тематичну літературу, яка є своєрідною ретроспективою живопису, графіки, скульптури, архітектури та дизайну — від найвідоміших митців Середньовіччя і до культових авангардистів сучасності.

Якщо попередні книжкові експозиції відвідували переважно студенти-філологи, котрі вивчали німецьку мову, то тепер найчастіші гості відділу літератури іноземними мовами — майбутні митці. Хоча вони й мають змогу користуватися спеціалізованими виданнями у бібліотеці власної альма-матер. Однак видання, представлені тут, для України є абсолютно унікальними.

Така експозиційна діяльність — нагода не лише ознайомити усіх бажаючих з ексклюзивом, але й певною мірою заповнити прогалини книжкових фондів. Адже мистецька література, особливо альбоми з якісною поліграфією, надзвичайно дорогі. Закупівля видань виливається у чималі витрати. Натомість по завершенні виставки найпопулярніші серед читачів видання Гете-інститут залишає бібліотекам у користування. Дана експозиція триватиме до травня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»