друкувати


В Івано-Франківську готуються до конкурсу на вивезення твердих побутових відходів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-03-01 02:15:11

В Івано-Франківську готуються до нового конкурсу на вивезення твердих побутових відходів. Він відбудеться у першій декаді березня. Даний тендер проводить Департамент комунального господарства.

Переможців визначатимуть за кількома критеріями — досвідом роботи, наявною матеріально-технічною базою і найголовніше — тарифами. Влада визначила граничні ціни на вивезення сміття для громадян, бюджетних організацій та приватних фірм. Хто запропонує найнижчі розцінки — швидше за все переможе.

В рамках конкурсу територію Івано-Франківська поділили на вісім лотів. Згідно умов тендеру, перевізник, котрий переможе на певному окрузі, не матиме права співпрацювати з клієнтами на інших територіях. Однак стосовно доцільності цього нововведення у операторів ринку відходів є сумніви.

Також перевізники хочуть, аби угоду на вивезення сміття влада укладала з ними не на рік, а на довший термін. Це дозволить інвестувати більше коштів у ці послуги. Нагадаємо, раніше перевізників сміття визначали у виконавчому комітеті і без конкурсу, на що звертали увагу у Антимонопольному комітеті.

Джерело: Радіо «Західний полюс»