друкувати


Жодного шансу для "підступних сірничків"!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-27 02:40:41

«Підступний сірничок» - назва цієї вистави Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича зараз на вустах у багатьох. Цікавий сюжет, чудова та невимушена гра акторів, вдалий музичний супровід яскраво вирізняють її з-поміж інших постановок схожого жанру.

У рамках Днів безпеки життєдіяльності, котрі проходять на Івано-Франківщині з ініціативи Управління Держтехногенбезпеки, на перегляд вистави збираються повні зали маленьких глядачів.

Перед початком дійства перед дітьми зазвичай виступають фахівці Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області. Вони розповідають про основні причини та жахливі наслідки пожеж, нагадують елементарні правила безпеки життєдіяльності, роздають пам’ятні листівки. А далі стрімко розгортаються події на сцені…

Бравий пожежник розказує дітям історію про підступного нечемного Сірничка, який хитрощами переконав Мишку визволити його з коробки, наробив чимало біди, вщент спаливши театр Буратіно та П’єрро, а тоді втік. На пошуки втікача кидаються усі герої детективно-пожежної історії – Буратіно, П’єрро, Кіт та Мишка. Спільними зусиллями Сірничка спіймали, пожежу погасили, та, щоб такої прикрої пригоди не трапилося з дітьми, заспівали пісеньку про правила пожежної безпеки. Позитивних вражень від театралізованого дійства у школярів залишається чимало. Крім того, діти дізнаються багато корисної інформації. Вони дарують акторам квіти, спілкуються з ними, з подивом та захопленням розглядають сценічні костюми. А найголовніше - роблять із побаченого на сцені правильні висновки.

„Підступний сірничок” – не єдина вистава із повчальним змістом у доробку Коломийського академічного театру імені Івана Озаркевича. Є ще „Світлофор Моргайко”, „Дармоїди”... Такий широкий спектр дидактичних постановок яскраво свідчить про те, яку особливу роль в житті сучасного суспільства посідає проблема безпеки життєдіяльності підростаючого покоління. Культурні тематичні заходи, ініційовані Управлінням Держтехногенбезпеки, завжди охоче підтримуються дирекцією театру. «Підступний сірничок» - чи не найпопулярніша із майже двох десятків дитячих вистав, котрі є нині у репертуарі коломиян. Її, до речі, рекомендують і для сімейного перегляду.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області