друкувати


Напад на головного податківця краю розкрито?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-27 02:15:18

Торік 24 грудня було скоєно напад на керівника Державної податкової служби Віктора Рахміля. Серед білого дня в самому центрі Івано-Франківська, коли чоловік виходив з магазину, на нього напали кілька, на той час невідомих, осіб і вдарили битою по голові. Він зумів відбитися від зловмисників, проте зазнав серйозних тілесних ушкоджень і потрапив до лікарні.

З якихось причин інформацію про злочин правоохоронці не хотіли поширювати, поки через кілька днів про цей випадок не повідомив на прес-конференції Михайло Вишиванюк. Ще через деякий час начальник УМВС в області Василь Варцаба запевнив журналістів, що незабаром напад на керівника прикарпатських податківців буде розкрито. Є, мовляв, певні напрацювання і таке інше. Як бачимо, свого слова Василь Миколайович дотримав.

Як повідомили в СГЗ УМВС в області, за підозрою у скоєнні цього нападу до кримінальної відповідальності притягують трьох жителів Вінницької області віком 26-28 років, раніше не судимих. Один із них — приватний підприємець. Усю компанію затримали в Івано-Франківську, у підозрюваних вилучили три кастети, бейсбольну биту, а також два паперові згортки з 76 грамами кокаїну.

Надалі в ході проведення санкціонованого обшуку в помешканні (йдеться про готельний номер), яке вінниччани тимчасово винаймали в Івано-Франківську, оперативники виявили і вилучили бойовий пістолет ТТ, а також 14 набоїв до пістолетної зброї. Суд обрав щодо затриманих міру запобіжного заходу — взяття під варту.

Стосовно підозрюваних порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених цілою низкою статей Кримінального кодексу України. Зокрема, учасників злочинної групи притягують до відповідальності за вчинення хуліганства із застосуванням спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого предмета для заподіяння тілесних ушкоджень (ч.4 статті 296 передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років), а також за зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.1 статті 263 передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п’яти років), за виготовлення і носіння кастетів (ч.2 статті 263 передбачено покарання у вигляді обмеження волі на термін від двох до п’яти років або позбавлення волі на термін до трьох років). Крім того, зловмисників чекає покарання за незаконне зберігання і перевезення наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч.3 статті 309 Кримінального кодексу України передбачено покарання, яке пов’язане з позбавленням волі на термін від п’яти до восьми років).

Правоохоронці мають підстави перевірити причетність цих осіб до вчинення інших злочинів як на території Івано-Франківщини, так і в інших регіонах.

Джерело: Галичина