друкувати


День захисника Вітчизни відзначили без пафосних промов

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-23 07:22:41

Покладанням квітів до монументу «Скорботна мати» та виконанням Державного Гімну України обмежились сьогодні офіційні заходи на Меморіальному кладовищі в обласному центрі Прикарпаття, присвячені відзначенню Дня захисника Вітчизни.

Урочистості пройшли під головуванням заступника голови Івано-Франківської ОДА Романа Іваницького, за участю представників облдержадміністрації, ветеранських організацій, військовослужбовців Івано-Франківського гарнізону, представників силових структур та громадськості області. Після покладання квітів та слухання Гімну захід без жодної промови з боку офіційних осіб області було закінчено. Єдине: напевно , щоб святкування не здалося надто вже бідним, представник управління внутрішньої політики Ростислав Стасько закликав присутніх завітати на урочистості туди, де зібралися справжні захисники Вітчизни – в розташування 114-ї бригади тактичної авіації та до Обласного військового комісаріату.

Втім, не всі учасники покладання квітів поспішили проміняти Меморіальне кладовища на старовинні склепіння військової частини та військкомату. Після того, як представники влади, військові та керівництво ветеранських структур покинуло кладовище, там залишились активісти та прихильники Комуністичної партії України, які під керівництвом першого секретаря Івано-Франківського обкому КПУ Володимира Стули провели власний мітинг, під час якого нагадали присутнім, що 23 лютого – це насамперед День Радянської армії і вшанували радянських воїнів, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни.

Автор: Сергій БІЛИЙ