друкувати


На Прикарпатті через морози треба пересіяти 5% зернових

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-23 02:00:22

За попередніми підрахунками, «у зв'язку із аномальними цьогоріч морозами», в Івано-Франківській області треба буде пересіяти майже 5% зернових, або приблизно 3 200 га, а також ріпак на площі 1000 га, - повідомив заступник голови облдержадміністрації Василь Брус.

Довідково: Сьогодні Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк на брифінгу під час засідання уряду повідомив: за останніми даними в Україні необхідно пересіяти маже 3 млн га зернових.

«Враховуючи структуру пересівів, оптимістично прогнозуємо на сьогоднішній день отримати валовий врожай зернових близько 50 млн. тонн, песимістично, на жаль, в межах 43-х мільйонів», - сказав Міністр. І уточнив: рівень врожаю залежатиме від кінцевих результатів сходів озимих після зими, проходження весняно-польових робіт, а також – від співпраці з сільгоспвиробниками. Водночас Микола Присяжнюк запевнив: загрози щодо дефіциту зернових на внутрішньому ринку немає.

Міністерство аграрної політики і продовольства України рекомендуватиме для пересіву розширення посівів кукурудзи на зерно, ярої пшениці, ярого ячменю, сорбу, сої та круп'яних.

За підсумками торгів у Парижі світові ціни на пшеницю зросли. Минулого року Україна зібрала рекордний врожай зернових на рівні 58 мільйонів тонн.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА