друкувати


Студенти дискутували про моделі національної безпеки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-18 05:08:50

«Яка модель національної безпеки є найбільш оптимальною для України в умовах нових викликів?»

Таким питанням задавались у п’ятницю студенти Прикарпатського національного університету, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Університету права ім. Короля Данила Галицького, які взяли участі у тематичних дебатах, організованих Інститутом трансформації суспільства та Науково-аналітичним центром НАТО Прикарпатського національну університету спільно з керівництвом Івано-Франківських обласної державної адміністрації, обласної та міської рад та обласного управління державної служби за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні.

Головними учасниками дійства стали чотири дебатні команди: дві – від Інституту історії і політології ПНУ: команди студентів спеціальності «політологія» та студентів спеціальності «міжнародні відносини», а також по одній команді від ІФНТУНГ та Університету права ім. Короля Данила Галицького. Судити змагання зібралось поважне журі, до якого увійшли відомі науковці, політологи, представники органів виконавчої влади, представники студентського самоврядування, в тому числі директор Інституту трансформації суспільства професор Національної академії управління, керівник проекту зі створення Центрів європейського та євроатлантичного партнерства в регіонах України Олег Соскін, перший секретар Посольства Республіки Польща в Україні Даріуш Станішевські, завідувач кафедри політології ПНУ Василь Марчук, виконувач обов’язків заступника начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Івано-Франківській області Микола Андрусяк, заступник начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Ростислав Заремба, голова Студентського сенату ПНУ Дмитро Свідніцький та інші.

«Україна сьогодні перебуває у процесі демократичних реформ, - зазначила, відкриваючи дебатну сесію проректор Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ганна Карась, - котрі потребують підтримки сусідів, насамперед Російської Федерації як основного стратегічного партнера України». Пані Карась наголосила також, що будь-які прояви іноземного втручання у внутрішні справи України шкодять українському народові, при цьому зазначивши, що Київ сьогодні має тверді наміри продовжити діалог як з НАТО, так і з Російською Федерацією.

Автор: Сергій БІЛИЙ