друкувати


Звернення Громадського Руху Просвіти до краян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-18 11:09:40

11 лютого 2012 року в нашому місті зібрався організаційний комітет, який утворив Громадський Рух Просвіти (ГРП). Ініціаторами створення такого руху є свідомі громадяни Коломийщини.

Подаємо його Звернення:

Звернення Громадського Руху Просвіти до краян

Шановна Громадо!

На 21-ому році незалежності Україні знову загрожує серйозна небезпека. Згортаються всі національно-демократичні завоювання, здаються, крок за кроком, українські позиції, зміцнюється авторитарний казарменний кланово-олігархічний режим промосковської орієнтації.

Особливу ставку роблять «верхи» на наступні вибори до Верховної ради, щоб остаточно усунути народ від впливу на прийняття доленосних рішень. Маніпуляції із виборчим законодавством, межами виборчих округів, розстановка на всі округи провладних кандидатів, купівля електорату і шантаж інакомислячих - стали основними засобами досягнення цілі.

Пробудився, нарешті, заколисуваний солодкими обіцянками Схід, взявши на свої бунтарські знамена, здебільшого, соціальні гасла. Доведені зубожінням до відчаю, наші брати з Великої України все більше гуртуються в опозиційні до існуючого бандитського режиму ряди.

Ми не можемо байдуже спостерігати, як всі ключові пости в столичних кабінетах захоплюють чиновники, для яких не є визначальною національна ідея, або ж відкриті і цинічні україноненависники. Тому наше протистояння владному режимові повинно стати другим крилом української національно - визвольної революції з українською національною ідеєю, як основною умовою державної незалежності. Тільки так, спільними зусиллями Сходу й Заходу нам вдасться забезпечити цілісність і повноту національно - визвольного руху і разом будувати Україну нашої мрії - національну, європейську державу.

Ми згуртовуємося сьогодні на принципах і прикладі позитивного досвіду історичної «Просвіти», що підготувала й виховала багатьох українських патріотів, безприкладний героїзм і самопожертву січового стрілецтва та повстанського руху; єдиного згуртованого поступу Товариства української мови імені Тараса Шевченка і Руху, що забезпечили перші демократичні вибори 1990 року та проголошення Незалежної Української Держави в 1991. Ми визначаємо для себе як головну і доленосну для майбутнього України мету - утвердити національну ідею, тому не дозволимо провладному кандидатові отримати мандат народного обранця до Верховної ради України від нашої Громади, не дамо можливості антинародній «більшості» отримати в його особі ще одного статиста й кнопкодава для проведення своїх антинародних і антиукраїнських рішень.

Навіть в умовах окупаційних режимів наша Громада делегувала до австрійського та польського парламентів найпередовіших і найавторитетніших патріотів-мужів, щоб відстоювати свої національні інтереси.

Ми закликаємо кожного свідомого громадянина всі політичні партії і громадські організації національно – патріотичного спрямування, Комітет захисту України та Комітет опору диктатурі, молодіжні організації і рухи, відкинути особисті, вузькопартійні амбіції і постати єдиною потужною силою, здатною подолати антиукраїнський режим, і вручити мандат народного обранця щирому патріотові, вихідцеві з народу, який буде безкомпромісним у відстоюванні української національної ідеї, не заплямованому жодним прислужництвом провладному режимові, а не столичному варягові, для якого кар'єра і погоня за портфелем й посадою важили і важать більше, ніж інтереси України і Громади, а нашому висуванцеві, представникові нашої Громади.

Звертаємось до всіх молодих і юних, яким, завдяки нашим демократичним завоюванням, дано право вибору свого майбутнього. Україна майбутнього народжується сьогодні. В ній жити Вам, Вашим дітям і онукам. Якою вона буде, залежить від Вашої позиції і Вашого вибору. Не піддавайтесь спокусам обіцянок . Приєднайтесь до нас. Разом не пропустимо до влади вислужників антиукраїнського режиму. Ми це зможемо! Разом переможемо! Україна – наша держава. Не віддаймо її на відкуп холуям і запроданцям, під якою б маскою вони до нас не приходили!

З нами Бог! За нами – Україна!

Борімося – поборемо!

Слава Україні!