друкувати


До 29 лютого на Прикарпатті триватиме приписна кампанія для старшокласників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-13 05:00:18

До 29 лютого на Прикарпатті триватиме приписна кампанія для старшокласників. З 1 квітня розпочнеться призовна кампанія «Весна-2012». Як зазначають у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України, щорічно українську армію поповнюють майже 400 призовників з Івано-Франківської області, в тому числі у престижний Президентський полк «ідуть служити» до 40 юнаків.

У нинішніх умовах головним завданням військового відомства є ефективне реформування збройних сил України, - зазначають у відомстві. Мова йде про перетворення української армії на сучасну та боєздатну, із обов'язковим забезпеченням високих соціальних стандартів (як для «контрактників», так і для «строковиків») та підвищення престижу професії військового в українському суспільстві. Мовляв, оскільки захисники Вітчизни відповідальні за мирне небо, вони мають бути забезпечені матеріально та мати в своєму розпорядженні найсучаснішу військову техніку і обладнання, мусять проходити вишкіл на регулярних військових навчаннях із застосуванням новітніх стратегій та засобів ведення бою.

Важливим завданням є забезпечення переходу української армії на контрактну форму із відповідним підвищенням вмотивованості, а отже – професіоналізму та боєздатності солдатів та офіцерів. Модернізація збройних сил є одним із наріжних елементів президентського курсу на Модернізацію України. В Міноборони стверджують: з боку Президента України, Верховного головнокомандувача збройних сил України, армія отримуватиме максимальну увагу та підтримку з тим, аби якнайшвидше досягнути такого рівня, який відповідає світовим стандартам обороноздатності. Водночас вельми актуальне питання щодо забезпечення військовослужбовців і членів їх сімей житлом має перспективу бути вирішеним у найстисліші терміни.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА