друкувати


На Прикарпатті є потреба у проведенні 700-800 операцій на відкритому серці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-13 12:00:20

В Івано-Франківську поблизу обласної клінічної лікарні (вул.Федьковича, 91 «а») почав працювати лікувально-діагностичний центр. У цій приватній медичній установі (ТОВ «Сімедгруп») оснащеній найсучаснішим обладнанням, надаватимуть допомогу лікарі 18 спеціальностей, в тому числі судинний хірург, нейрохірург, невропатолог, уролог, акушер-гінеколог.

«Це єдиний центр в області, де зосереджено весь ланцюг діагностики і лікування серцево-судинних захворювань», - зазначив головний лікар Центру Андрій Гулій. За його словами, у «Сімедруп» проводитимуться операції на відкритому серці при корекції вроджених та набутих пороків, коронарному шунтуванні, пластиці аорти та магістральних судин. Хірургічні втручання будуть відбуватися за європейськими стандартами, адже в операційних, післяопераційних палатах, приміщеннях інтенсивної терапії та реанімації у клініці встановлено систему примусового очищення і стерилізації повітря.

На Прикарпатті, як стверджує кардіохірург Андрій Судус, є потреба у проведенні 700-800 операцій на відкритому серці та більше півтора-двох тисяч інвазивних втручань. Відтепер пацієнти зможуть прооперуватися в області, не виїжджаючи до Києва чи навіть за межі України.

Відкриття такого лікувально-діагностичного центру, на думку начальника головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Миколи Олінійчука, – «вагома подія для області і вона відбувається у контексті тих змін, які плануються як у державних, так і в приватних лікувальних закладах». Окреслюючи перспективи розвитку на Прикарпатті саме кардіохірургії, Микола Олінійчук зазначив, що основними тут стануть лікувальні заклади Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, «ймовірно Надвірної чи Косова».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА