друкувати


Діти замерзали… у хаті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-13 10:00:47

У зв’язку із сезонним зниженням температури служба у справах дітей Коломийської міської ради отримала завдання перевірити сім’ї, які потрапили у кризову ситуацію і на вихованні у яких є неповнолітні діти.

Такі перевірки робляться регулярно і кримінальною міліцією у справах дітей, і центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також дільничними педіатрами.

Так, 3 лютого 2012 року служба у справах дітей отримала інформацію про те, що по вулиці Кирила Трильовського проживає сім’я, яка на вихованні має трьох дітей (найстарша дівчинка навчається у 1-ому класі). Татові – 55 років, мамі – 38 років, обоє батьків не працюють.

У силу різних причин і обставин родина живе у складних побутових умовах, не дотримується гігієни. Через неоплату і заборгованість у квартирі було відключено газ, тому температура у хаті була мінусовою, тож діти про тепло могли тільки мріяти. Комісія із представників міліції та служби у справах дітей виїхали за адресою.

Провівши обстеження, побачили, що у квартирі повна антисанітарія і умови не придатні для проживання дітей. Також було виявлено, що батьки самостійно зірвали пломбу з газових приладів і опалювали приміщення.

Комісією було вирішено вилучити дітей у батьків і направити у лікарню для медичного обстеження, здачі необхідних аналізів. У цьому була потреба, адже діти проживали у антисанітарних умовах. Однак через деякий час у квартирі з’явилися родичі та сусіди цієї сім’ї і попросили не вилучати дітей, бо, за їхніми словами, вони знають про кризову ситуацію і часто сюди навідуються та доглядають за дітьми. Було прийнято рішення дітей не вилучати, але два рази на тиждень навідуватися у сім’ю і тримати її під контролем.

На сьогодні ситуація у родині дещо покращилася: відремонтовано ліжка (бо діти спали на матрацах на холодній підлозі), випрано постільну білизну і дитячий одяг, прибрано у приміщенні. Проте відповідні органи тримають цю горе-сім’ю у полі зору і при найменшому порушенні будь-яких дитячих прав до обох батьків будуть застосовані конкретні заходи.

Автор: Ніна МІЛЕВСЬКА
Джерело: Коломийська правда