друкувати


Колишні вихованці підозрюються у вчиненні крадіжки з приміщення школи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-10 04:40:52

У Коломийському міськвідділі міліції порушено кримінальну справу щодо двох осіб, які підозрюються у вчиненні крадіжки з приміщення загальноосвітньої школи. Працівники підрозділу кримінальної міліції у справах дітей затримали зловмисників наступного дня.

Як з’ясовано, 21-річний і 18-річний парубки змовилися проникнути в школу, ретельно підготувавши план дій. У вечірній час, незадовго до того, як на нічне чергування мав заступити сторож, вони пошкодили вікно на першому поверсі будівлі. Згодом через спортивний зал таємно пробралися на другий поверх, де шляхом пошкодження замка зуміли зайти в один з кабінетів. Нічні злодії поцупили плазмовий телевізор.

 Повідомлення зі школи про нічну крадіжку надійшло до міліції зранку. В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили і затримали причетних до злодійства. Надалі оперативники відшукали й викрадений телевізор. Його довелося вилучати у цілком сторонньої особи, котра придбала телевізор, не знаючи про його справжнє походження. Покупець розповів, що на ринку в Городенці йому запропонували купити цю річ і, з огляду на прийнятну ціну, він скористався можливістю зекономити. Чоловік заплатив невідомим 150 євро. Зрозуміло, що найближчим часом техніку буде повернуто в школу. Тим часом викриті у крадійстві особи притягуються до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення). Колишні вихованці школи мають перспективу опинитися в установі закритого типу на строк від 3 до 6 років. Прикметно, що свого часу 8 телевізорів та інше устаткування школі подарував один з колишніх випускників.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області