друкувати


Затверджено план святкових заходів щодо ювілею села Космач

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-10 11:15:57

Космач — одне з найдавніших поселень Гуцульщини, визнане світом центром мистецтв і ремесел, у якому працює майже три тисячі майстрів декоративно-прикладного мистецтва, — святкуватиме 600-літній ювілей.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк і голова Косівської райдержадміністрації Ярослав Шинкарук видали відповідне розпорядження.

Затверджено план святкових заходів, що відбуватимуться у наступному році, склад організаційного комітету, до якого увійшли заступник голови ОДА Роман Іваницький, голова Косівської райдержадміністрації Ярослав Шинкарук, сільський голова Космача Дмитро Пожоджук, директор навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Василь Олексюк та інші.

У плані ювілейних заходів: Всеукраїнський з’їзд писанкарів, всеукраїнська науково-практична конференція «Космач в історії Гуцульщини та України», майстер-класи з писанкарства, витинанки, художньої обробки деревини та металу, гри на дримбах, трембітах і рогах, виготовлення іграшок із сиру, виставка-ярмарок виробів традиційних народних ремесел Гуцульщини тощо.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК