друкувати


М.Вишиванюк: Співпрацюю з усіма, хто працює на розвиток області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-09 10:00:50

Вчора голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк зустрівся з активістами молодіжного громадського руху Калущини на запрошення голови Молодіжної ради міста Калуша Володимира Сакулича.

Лідери молодіжних громадських організацій та об'єднань розповіли про виконану у минулому році роботу, участь у різноманітних проектах та програмах, а також плани на рік поточний.

Зокрема, молоді калушани мають намір створити Фонд допомоги неолімпійським видам спорту, тому просять підтримки з виділення приміщення. Також у їхніх планах -проведення регіонального молодіжного фестивалю патріотичного виховання у с. Старий Угринів. Представники релігійних громадських організацій і далі проводитимуть літні табори для духовного виховання молоді, і хочуть , щоб влада про цю їхню працю знала.

Назар Волощак, голова Калуської районної молодіжної адміністрації, запропонував, щоб дитячі ігрові майданчики, про які сьогодні мріють чи не у кожному селі, споруджували «шляхом співфінансування з місцевих бюджетів».

Голова ОДА вислухав усіх. Насамперед, подякував за запрошення на цю зустріч, оскільки вона, за словами Михайла Вишиванюка, «взаємопізнавальна і має стати результативною».

«Робота в Калуші ведеться велика, і похвально, що місцева влада підтримує ініціативну молодь», - наголосив голова облдержадміністрації. Та запевнив: обласна державна адміністрація та обласна рада й надалі будуть підтримувати усіх ініціативних молодих людей, «незалежно від приналежності до партійних прапорів. Бо якщо є ініціатива, є робота, є кого підтримувати».

«Я нікому не надаю переваги, - вкотре наголосив голова ОДА. - Я співпрацюю з усіма, хто працює на розвиток області».

Як депутат обласної ради Михайло Вишиванюк запропонував винести на обговорення депутатського корпусу програму з розвитку неолімпійських видів спорту, «щоб підтримати добру молодіжну ініціативу». Щодо дитячих ігрових майданчиків у кожному селі, то, за його словами, у Богородчанському районі є підприємство, яке виготовляє необхідне обладнання «за доступними цінами» і, мовляв, цим треба скористатися.

У зустрічі з найактивнішими представниками молоді Калуського району також взяли участь заступник голови ОДА Роман Іваницький, начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Мирослав Карабін та голова Молодіжної адміністрації області Ганна Крисюк.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА