друкувати


На Прикарпатті навчатимуться лише старшокласники Івано-Франківська, Калуша та Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-08 04:15:49

На Прикарпатті знову посилилися морози. Сьогодні, 8 лютого, у Снятині стовпчики термометрів опустилися до позначки у -29 градусів, у Надвірній - до -33.

Протягом двох наступних днів температура буде продовжувати знижуватися і, за прогнозами синоптиків, становитиме по області в середньому -30. Така інформація стала приводом для проведення під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Василя Плавюка чергового засідання обласного оперативного штабу із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Як поінформував присутніх начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Олінійчук, на Івано-Франківщині 103 особи звернулися у медичні установи зі скаргами на обмороження. 77 прикарпатців з його симптомами потрапили на лікарняні ліжка. Однак, серед цих людей немає важкохворих.

200 осіб, що належать до групи ризику, нині знаходяться у лікарнях області, де для них організували місця перебування, забезпечили харчуванням, теплом, медикаментами. На жаль, як прозвучало, морози забрали життя двох прикарпатців. У холодні дні померло ще троє осіб. Наразі встановлюються причини їх смерті.

За словами начальника головного управління МНС України в області Володимира Чернецького, на Прикарпатті зросла кількість пожеж (230 з початку року). Працівники служби дбають про нормальний стан доріг і перевалів. Опікуються також МНС-ники роботою пунктів обігріву, яких в області створено 53 (16 з них - пересувні). Послугами таких пунктів вже скористалася 1841 особа.

Стабільна та контрольована ситуація щодо водопостачання. Принаймні в обласному центрі, як зазначив перший заступник начальника управління ЖКГ облдержадміністрації Василь Ковальчук, мешканцям міста немає потреби запасатися водою. Адже її подавали й продовжують це робити безперебійно. А от у Калуші вода подається за графіком.

Заслухали на засіданні оперативного штабу також представників ПАТ "Прикарпаттяобленерго", дорожньої служби, соцзабезу. Перший заступник голови ОДА Василь Плавюк подякував всім за злагоджену роботу.

Врахувавши інформацію начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїди Болюк, на засіданні оперативного штабу вирішили у населених пунктах області призупинити навчання школярів до кінця тижня. Однак, це не стосується учнів 5-11 класів міст Коломиї, Калуша та Івано-Франківська. Уроки для них розпочинатимуться о 10.00 і триватимуть кожен по 35 хвилин. Молодші школярі поки не навчатимуться.

"Якщо температура знижуватиметься і надалі, то засідання оперативного штабу може відбутися у вихідні дні. Тоді вже прийматимуться наступні рішення", - зазначив Василь Плавюк.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА