друкувати


Податкова міліція викрила найбільшу в історії України оборудку із ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-08 09:00:06

Податкова міліція України викрила найбільшу в історії України оборудку із незаконним поверненням ПДВ. Про це заявив перший заступник голови ДПС України - начальник податкової міліції України Андрій Головач під час прес-конференції, яка відбулася у п’ятницю у Києві.

За словами А. Головача, послугами шахраїв користувалося майже 500 підприємств реального сектору економіки, при цьому схема передбачала розкрадання з бюджету 542 мільйонів гривень, що становило реальну загрозу економічній безпеці державі. Загальний обіг коштів по цим схемам сягав майже 3 мільярдів гривень.

Злочинна група налічувала 20 осіб, проти яких вже порушено кримінальні справи за фактами шахрайства та ухилення від податків в особливо великих розмірах. На даний час 5 членів злочинного угрупування знаходяться під вартою, 15 – на підписці про невиїзд, а спричинені збитки державі відшкодовано.

Організатор злочинного угрупування переховувався від слідства, у зв’язку з чим був оголошений у міждержавний розшук.

Завдяки спільним діям з органами внутрішніх справ Російської Федерації вдалося встановити його місце перебування та затримати у Свердловській області. Наразі до Генеральної прокуратури України підготовлений та наданий пакет документів для екстрадиції правопорушника до України.

Джерело: Управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області