друкувати


Підбито підсумки ще одного етапу стажувань "Молодь і влада"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-07 10:00:22

Підбити підсумки чергового кола реалізації проекту «Молодь і влада» зібралися вчора в конференц-залі Івано-Франківської ОДА представники обласної та Івано-Франківської міської влади, керівники обласної молодіжної адміністрації та Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому, журналісти, а також власне головні винуватці свята – 50 тепер вже колишніх стажерів проекту.

Останні, відбувши тримісячне стажування, отримали з рук заступника голови ОДА Романа Іваницького та Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса відповідні сертифікати та, як повідомив очільник Прикарпаття Михайло Вишиванюк, будуть зараховані до кадрового резерву облдержадміністрації та Івано-Франківського міськвиконкому.

Проект «Молодь і влада» вже не вперше впроваджується на Прикарпатті. Зініційований керівництвом Івано-Франківського молодіжного виконкому, він уже кілька етапів поспіль реалізується спільно з обласною молодіжною адміністрацією, за підтримки голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка.

Метою проекту його організатори визначили – обрати з-поміж студентів 3-тіх – 5-тих курсів прикарпатських вишів, активістів місцевих молодіжних організацій та органів студентського самоврядування виявити найбільш здібних і талановитих людей, які б набували знань, умінь та навичок, необхідних для роботи в органах виконавчої влади, підвищити громадсько-політичну активність даної категорії мешканців нашого міста та омолодити резерв місцевих владних структур.

Як стверджує голова Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому Ірина Рабарська, для участі в цьому етапі проекту молоді люди області подали 154 заявки. На основі конкурсу було відібрано 74 кандидата для участі у стажуванні, з яких до кінця «дійшли» 50. Організатори проекту вбачають в ньому насамперед можливість працевлаштувати талановиту молодь на відповідальні посади в органах виконавчої влади. Як приклад: торік 6 учасників проекту стали держслужбовцями Івано-Франківського міськвиконкому, а взагалі, як стверджує міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус, в апараті Івано-Франківського міського виконавчого комітету сьогодні понад 30 %% службовців становлять молоді люди віком до 30 років.

«Ми зацікавлені у такій роботі, – додав з даного приводу М.Вишиванюк, – і надалі будемо підтримувати цей проект. Ми не будемо ділити учасників на стажерів міськвиконкому та стажерів ОДА». В той же час голова ОДА висловив сподівання, що надалі подібні стажування торкнуться і районних державних адміністрацій. «Те, що вони туди зараз їздять, - зазначив губернатор, говорячи про стажування в районах, - то вони їздять на екскурсії. А треба щоб вони провели робочий день паралельно з тим керівником зранку до вечора».

Автор: Сергій БІЛИЙ