друкувати


За минулі вихідні на Івано-Франківщині виникло 23 пожежі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-06 03:00:13

Трагічний наслідок мала пожежа, що сталася 5 лютого в одному із житлових будинків в селі Грамотне Верховинського району. Вогнем пошкоджено ліжко, підлогу в кімнаті та речі домашнього вжитку, які там знаходились. На місці пожежі бійці МНС виявили тіло загиблого 53-річного власника будинку. Причини виникнення пожежі та загибелі людини встановлюються.

4 лютого в селі Воскресінці Коломийського району виникла пожежа в одному із житлових будинків. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено стіну будівлі, частково покрівлю та перекриття. На місці пожежі отримав отруєння чадним газом 54-річний домогосподар. Чоловіка госпіталізовано до реанімаційного відділення Коломийської центральної районної лікарні. Причина виникнення пожежі - перекал печі. Того ж дня в обласному центрі по вулиці Залізничній виникла пожежа в приміщенні гаражу. Вогнем знищено автомобіль «OPEL Kadett» та скутер. Причина виникнення пожежі встановлюється.

4 лютого в селі Котиківка Городенківського району сталася пожежа в приміщенні котельні недіючого магазину. Вогнем знищено електричний насос опалювального котла, пошкоджено вікна та двері споруди. Ймовірна причина виникнення пожежі - коротке замикання електроподовжувача.

4 лютого в селі Борщів Снятинського району в одному із господарств горіла літня кухня. Вогнем пошкоджено зовнішню стіну та перегородку споруди. Ймовірна причина виникнення пожежі – перекал опалювальної печі. Того ж дня в місті Косів на одному із обійсть через порушення правил експлуатації пічного опалення виникло загорання сажі в димоході опалювальної печі літньої кухні.

4 лютого через коротке замикання електромережі виникла пожежа в одному із житлових будинків в селі Саджівка Надвірнянського району. Вогнем знищено покрівлю споруди, перегородки та речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни, підлогу, вікна і двері будівлі.

5 лютого через коротке замикання електропроводки сталася пожежа в одному із житлових будинків в місті Коломия по вулиці Кобилянської. Вогнем пошкоджено пластикову вагонку з зовнішньої сторони будівлі. Того ж дня о 23.35 год. виникла пожежа в приміщенні кафе «Візит» в місті Рогатин. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено перекриття будівлі, знищено кухонні меблі та побутову техніку. Причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем.

Впродовж минулих вихідних працівники оперативно-рятувальних підрозділів області 8 разів виїжджали для надання допомоги населенню в побуті.

Загалом з початку року на Івано-Франківщині виникло 222 пожежі, у вогні загинуло 5 осіб, ще 11 мешканців краю внаслідок пожеж отримали травми.

Джерело: УМНС України в Івано-Франківській області