друкувати


На Івано-Франківщині сьогодні до школи підуть лише учні 5-11 класі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-06 11:15:32

В Івано-Франківській області з понеділка, 6 лютого, до школи підуть лише учні 5-11 класів, для дітей, які навчаються в молодших класах, вимушені канікули у зв'язку з лютими морозами продовжені.

Як повідомили в прес-службі голови Івано-Франківської облдержадміністрації, таке рішення прийняте на засіданні оперативного штабу по запобіганню і ліквідації надзвичайних ситуацій, пов'язаних з різким зниженням температури.

Начальник Головного управління освіти і науки ОДА Зінаїда Болюк попросила членів штабу підійти до навчального процесу "з врахуванням місцевих особливостей погоди", оскільки в одних районах тепліше, в інших - холодніше, а в шкільних приміщеннях підтримується нормальний температурний режим, в той же час батьки нарікають на те, що діти залишаються удома без нагляду.

У зв'язку з цим голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк запропонував, щоб поки що школи не відвідували учні молодших класів, а учні середніх і старших класів у разі згоди батьків ходили на заняття, і щоб уроки тривали по 35 хвилин, а починалися з 10 години ранку, коли мороз трохи спадає.

Як повідомлялося, через люті морози на Прикарпатті з 30 січня були на вимушених канікулах школи, а також не працювали дитячі садочки. 3 лютого за рішенням ректоратів навчальний процес був припинений у деяких івано-франківських університетах.

Джерело: Освітній портал