друкувати


На Івано-Франківських ринках призупинилася торгівля

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-03 03:15:09

Температура вниз — ціни вгору. На Івано-Франківських ринках призупинилася торгівля. Продавців-екстрималів, які наважаться торгувати городиною при мінус 20, у середмісті немає. Адже предмет їхнього торгу на морозі просто псується. А от у місцевих супермаркетах у ці дні навпаки — справжній аншлаг.

Такий ажіотаж, переконані фахівці-економісти, неминуче призведе до росту цін. Кожен зайвий градус морозу до ціни фруктів додає мінімум 10 копійок. Адже для їх гідної реалізації потрібні відповідні умови зберігання та продажу — передусім обігрів.

Натомість місцева влада переконана — мешканцям хвилюватися не варто. Підвищення цін «ринковим» підприємцям не на руку. Продуктові склади та резервні сховища прикарпатських товаровиробників — заповнені вщент. Окрім того в обласному центрі діє плодоовочевий комбінат, де ціни набагато нижчі за ринкові.

До того ж морози в Україні протримаються ще тиждень-другий. А відтак, кажуть економісти, ціни знову почнуть зменшуватися. Оскільки 2011-й для сільськогосподарської продукції був більш ніж врожайним, товар все одно доведеться реалізовувати.

Джерело: Радіо «Західний полюс»