друкувати


Прикрапаття у лещатах морозів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-02 03:15:13

«-28», попереджають синоптики, це ще не межа. Наскільки готова до таких примх погоди Івано-Франківщина, обговорювали на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Найбільше проблем морози завдали Івано-Франківську, Калуському та Косівському районам. Утім чиновники запевняють, на період значного зниження температури усі служби працюють в оперативному режимі.

Готові до лютих морозів і прикарпатські «надзвичайники». Наприкінці минулого тижня, аби безпритульні не замерзали на вулицях, в обласному центрі розгорнули пересувний пункт обігріву. Тут допомогу людям надають цілодобово. Прийти до тями від переохолодження можуть і звичайні перехожі. Загалом такі зігрівальні намети відкрили у всіх райцентрах області.

Однак, зігрітися вдається не всім. За останні кілька днів від переохолодження на Прикарпатті постраждало 25 людей. Є і перша жертва морозів — у Солотвино замерз вчитель.

Пік морозів — до −30 градусів — за прогнозами синоптиків припадає на 1–3 лютого. Відтак «надзвичайники» вкотре закликають мешканців обережніше ставитися до власного здоров’я. Тож у вечірню пору без нагальної потреби при можливості із помешкань не виходити.

Джерело: Радіо «Західний полюс»