друкувати


Ю.Щочкін: Комунальні служби Івано-Франківська виявились готовими до холодів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-02 02:15:52

Сильні холоди, які прийшли днями на Прикарпаття не застали зненацька управління та служби міста Івано-Франківська. В цьому переконаний начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін.

З його слів, підтвердження цьому: той факт, що всі служби і системи життєзабезпечення міста сьогодні працюють нормально.

Як стверджує головний «надзвичайник» міста, уникнути суттєвих проблем з міською господаркою вдалося уникнути завдяки своєчасній її підготовці до роботи в зимових умовах. «Все це тому, – зазначив він під час нещодавньої оперативної нараді у міського голови, – що протягом року відбувалася нормальна підготовка міської господарки. Ми готувались влітку разом з усіма підприємствами міста. Крім того, ще у вересні минулого року міський голова підписав комплексний план підготовки комунального господарства міста до роботи в зимовий період. Усі заплановані заходи були виконані протягом жовтня-листопада минулого року – як організаційні: уточнення планів і розрахунків, – так і практичні: перевірка готовності служб тощо».

Слухалося вказане питання і на засіданнях міської комісії з техногенної і екологічної безпеки: у вересні минулого року, де увага приділялась питанням підготовки міста до зими, та безпосередньо з настанням холодів 27 січня, де були поставлені конкретні завдання перед службами, підприємствами та організаціями.

«При цьому комісія, – зазначає пан Щочкін, – загострила увагу на питаннях функціонування будинку нічного перебування, в тому числі розміщення у засобах масової інформації повідомлень про вказаний притулок та пункт обігріву, що функціонує при ньому».

Автор: Сергій БІЛИЙ