друкувати


Благодійні "Різдвяні метаморфози" від молодих івано-франківських митців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-02-01 01:00:16

Хоча свята й позаду, їх позитивний вплив на серця та душі прикарпатців відчувається й досі. Місцеві митці-початківці вирішили скористатися своїм талантом зі шляхетною метою. Надали цілу серію робіт для благочинної виставки-ярмарку.

Більшість з них — пейзажі на зимову тематику. Друга за популярністю тема «Різдвяних метаморфоз» — сакральна. Окремі твори — копії відомих полотен знаних художників. Їхні наразі невідомі послідовники ще не можуть похвалитися відточеною майстерністю та власним стилем.

Автори робіт — здебільшого студенти-першокурсники інституту мистецтв, а також художнього училища № 3. І навіть учениця 10-ї школи. Спочатку «Різдвяні метаморфози» планували презентувати до Дня Святого Миколая. Та бажаючих приєднатися до доброї справи з'являлося дедалі більше. Тож лише нещодавно завершили збір творів. Після чого й звернулися по організаційну допомогу до депутатів міської ради.

Виставка-ярмарок триватиме до 2 лютого. Впродовж трьох днів кожен бажаючий зможе не лише ознайомитися з її наповненням, але й придбати картини. Ціни на них цілком доступні — мінімальна вартість лише100 гривень.Та за бажанням до скриньки можна вкинути й більшу суму. Усі кошти планують спрямувати на потреби Містечка Милосердя Святого Миколая у Крихівцях. Його найменші мешканці завітали на відкриття виставки-ярмарку зі спеціальною святковою програмою.

Джерело: Радіо «Західний полюс»