друкувати


Городенківські міліціонери повернули підприємству викрадене майно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-30 01:15:14

Тиждень тому за одну ніч із складського приміщення сільськогосподарського підприємства у Городенківському районі на Івано-Франківщині зникла значна кількість цукру. Комірник не дорахувався 65 мішків солодкої продукції, як мала бути розподілена серед пайовиків, що вирощували цукровий буряк.

На місці події працівники міліції з’ясували, що мішки з цукром були викрадені і вивезені на транспортному засобі. Про це стверджував і сторож. Літня людина розповіла, що вночі чула підозрілий шум, але вдіяти щось не мала можливості. Приміщення, в якому перебував сторож, було зачинене зовні, а телефонний зв’язок зник.

Як розповів перший заступник начальника Городенківського райвідділу міліції Сергій Смижук, оперативники карного розшуку і дільничні інспектори міліції опитали десятки людей з надією отримати інформацію про невідомих злодіїв. Утім, розкрити злочин вдалося завдяки усе ж професійному підходу до проведення оперативно-розшукових заходів. Це дало можливість не тільки встановити осіб, причетних до зухвалої крадіжки, але й знайти місця зберігання поцупленого. Практично усі 65 мішків з цукром на суму майже 20 тисяч гривень будуть повернуті законним власникам.

Тим часом до кримінальної відповідальності притягуються двоє місцевих жителів. 41-річний і 23-річний раніше судимі особи зізналися у вчиненому. Злочинну акцію вони добре спланували. Зловмисники справді зачинили сторожа і так само непомітно для нього перерізали кабель стаціонарного телефонного зв’язку. До складського приміщення проникли з території іншого приватного підприємства. На винесення і завантаження в мікроавтобус 50-кілограмових мішків з цукром витратили більше трьох годин. Затримані дають пізнавальні показання і мотивують вчинення злочину тим, що мали намір продати цукор через приватні торгові підприємства. Частину з викраденої партії цукру міліціонери відшукали на одному з пунктів реалізації продуктових товарів, решту - у господарстві знайомого зловмисників у райцентрі Городенці.

Зараз зловмисники перебувають під вартою. Старший із затриманих раніше вже відбував покарання в місцях позбавлення волі за вимагання. Ці злочини він скоював відносно українців на території Чехії. Стосовно ж молодшого із спільників, то він наважився на тяжкий злочин за два дні до того, як його засудили за хуліганські дії. У ніч на 22 січня молодий чоловік викрадав колективне майно своїх односельців,  23-го постав перед судом і був засуджений до одного року позбавлення волі з відстрочкою на 1 рік.

Щодо затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Підозрюваним, враховуючи їхнє кримінальне минуле, загрожує покарання, яке пов’язане з реальним позбавленням волі від 3 до 6 років.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області