друкувати


В Івано-Франківську відбулися заходи з нагоди відзначення роковин бою під Крутами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-30 09:15:08

В Івано-Франківську відбулися заходи з нагоди відзначення роковин бою під Крутами. 29 січня 2012 року центральною вулицею міста пройшла смолоскипна хода.

З Вічового майдану вирушила колона націоналістів, яка пройшла вулицею Незалежності до Меморіального скверу, де відбулось невелике громадське скорботне віче-реквієм.

Віче розпочалося з поминальної панахиди, яку відслужили священики традиційних українських церков. До присутніх звернувся секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків. Він, зокрема, подякував усім присутнім за небайдужість: «До тих пір, поки ми будемо приходити, до тих пір, доки ми будемо шанувати Героїв, вчиняти за них молитву, ті Герої житимуть в наших серцях», — підкреслив «свободівець».

Руслан Марцінків закликав українців наслідувати приклад молодих юнаків, протистояти свавіллю правлячої верхівки. «Коли оця «донецька орда» пробує замовчувати ці сторінки з нашої історії: ОУН, УПА, Крути, викидаючи їх з підручників, ми тут в Івано-Франківську, Львові, Тернополі повинні показати приклад, що сьогодні українці можуть згуртуватися і гідно протистояти тій антиукраїнській владі. Давайте спільно, в цей великий день скажемо собі, що ми готові на новий героїзм, на нові Крути, для того, щоб українська Україна стала за змістом українською, щоб українська церква, мова, кіно, культура запанували в нашій державі», — наголосив націоналіст.

Джерело: Радіо «Західний полюс»