друкувати


З 30 січня вводяться канікули для шкіл у регіонах, де температура впаде нижче -20 градусів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-28 10:40:44

Міністерство освіти та науки України видало наказ про введення з понеділка, 30 січня, канікул для середніх навчальних закладів у зв'язку з очікуваним різким зниженням температури.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у ході наради, присвяченої питанням готовності регіонів до аномальних холодів.

"Міносвіти вже підготувало наказ. І якщо там температура буде нижче 20 градусів, то йдемо на канікули. Діти – це святе", - сказав перший віце-прем'єр.

У свою чергу міністр освіти та науки Дмитро Табачник повідомив, що відповідний наказ міністерство видало сьогодні. Він уточнив, що рекомендовано оголосити канікули для середніх навчальних закладів у регіонах, де очікується зниження температури нижче 20 градусів морозу.

При цьому дошкільні навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі.

Зокрема, з 1 лютого в Києві планують закрити всі школи через сильні морози.

"Ми хочемо з середи (1 лютого) припинити заняття у всіх столичних школах до поліпшення погодних умов. Садки ми не плануємо закривати, оскільки це може паралізувати все місто. Адже батькам потрібно буде залишатися вдома. До того ж, мама дитини приведе до дитсадка, закутає, вони цілий день в теплі", - розповіла заступник начальника главку освіти і науки КМДА Віра Горюнова.

Нагадаємо, раніше синоптики пообіцяли протягом перших 5 днів лютого морози до -33 градусів удень.

Джерело: ТСН