друкувати


Офіцери Збройних Сил України отримали відзнаки УГКЦ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-27 03:15:35

Керівник департаменту патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України Преосвященний владика Михаїл (Колтун) під час свого перебування в Івано-Франківському військовому гарнізоні нагородив військовослужбовців відзнаками УГКЦ за сприяння розвитку душпастирської опіки у військових формуваннях.

Пам’ятні медалі з рук владики отримали заступник начальника відділу військово-патріотичного виховання, культури та традицій головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України полковник Григорій Філь, заступник командира 114-ї бригади тактичної авіації з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук, офіцер західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Тарас Грень, офіцер відділення виховної роботи 114-ї бригади тактичної авіації капітан Іван Бондарєв. Вручаючи нагороди, Преосвященний владика Михаїл (Колтун) відзначив незаперечну важливість капеланського руху у військових формуваннях.

- Захищаючи Батьківщину, кожен солдат чи офіцер повинен мати відчуття, що він захищає набагато більше, ніж географічна територія, - зокрема зазначив владика. – Душпастирська опіка та створення інституту військового духовенства є важливою роботою. І я вдячний всім військовослужбовцям, які з розумінням ставляться до цієї роботи, розуміючи всю глибину та нагальність капеланства.

В свою чергу полковник Григорій Філь від імені Начальника головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України генерал-майора Олександра Копаниці передав Владиці підбірку книг про розвиток та сучасність Українського війська.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України