друкувати


На Коломийщині відбулось засідання штабу з реагування на ситуацію з поширення кору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-27 01:15:27

27 січня о 10.00 в Коломийській районній дитячій лікарні відбулось засідання оперативного штабу з реагування на ситуацію з поширення кору в Коломиї та Коломийському районі за участю заступника голови районної державної адміністрації Лесі Білищак та заступника міського голови Ігоря Граділя.

На виконання наказів Міністерства охорони здоров’я, рішень надзвичайної протиепідемічної комісії в даний час санепідемслужбою проводиться щоденний постійний моніторинг захворюваності з подачею даних в зацікавлені органи та обласну санепідемслужбу, а також щоденна звірка даних про захворюваність з Центральною районною лікарнею.

Здійснюється також постійний контроль за температурним і протиепідемічним режимом в організованих дитячих колективах.

Забезпечено контроль за проведенням профілактичних заходів в осередках захворювань на кір, зокрема збір даних про імунізацію, як хворих так і контактних в сім’ї та організованих колективах.

Посилено також протиепідемічні та дезінфекційні вимоги в лікувально-профілактичних закладах задля профілактики внутрілікарняного інфікування.

25 січня перевірено готовність госпітальної бази до епідускладнень.

На даний час, станом на 26 січня за попередніми діагнозами за період епідускладнення населення району зареєстровано 36 випадків хвороби, з яких 25 випадків - мешканці села Підгайчики, а 19 - школярі місцевої школи. Також зареєстровані поодинокі випадки в селах району (Голосків, Королівка, Малий Ключів, Тростянка, Коршів, П’ядики, Лісна Слобідка).

З початку року зареєстровано 20 випадків хвороби. Всі випадки середнього ступеня важкості. Відсоток госпіталізованих становить - 88,1 %. Якщо з початку епідускладнення в основному реєструвались випадки серед дитячого населення вікової групи 10-14 років, тоді як останніми днями в епідпроцес включилась вікова група 1-4 роки та дорослі - в основному не імунізовані з причини відмов чи відсутності даних.

В районі визначено контингенти осіб, яким рекомендовано проведення імунізації при можливому ризику інфікування у випадку контакту.

Районною санепідемслужбою підготовлено спільні накази з Центральною районною лікарнею від 1 грудня 2011 року №49/379 «Про профілактику захворюваності населення району на кір» та від 10 січня №3/19 «Про створення оперативного штабу з реагування на ситуацію з поширення кору в Коломийському районі».

13 листопада 2011 року проведено практичний семінар з питань профілактики і лікування кору з медичними працівниками району. В газеті «Вільний голос» надруковано статті районної санепідемслужби «До нас повертається кір», «Кір атакує».

Відбулися виступи на телебаченні з питань профілактики керованої групи інфекційних хвороб в тому числі профілактики кору.

Проведено семінарські заняття з керівниками і медичними працівниками організованих дитячих колективів, прочитано лекції, бесіди, відбулися семінарські заняття з медиками навчальних і виховних закладів району з питань профілактики кору.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА