друкувати


Екологічна інспекція зазнала реформування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-27 03:00:42

Працюємо по новому. Екологічна інспекція зазнала реформування. Змінилася не лише її повна назва, але й повноваження. Їх розширили та систематизували. Крім того призначили і нового керівника.

Тепер Державна екологічна інспекція України в області веде контроль за всіма природними ресурсами. Серед основних напрямків роботи — Калуш, хімікати, водопостачання та водовідведення, поводження з твердими побутовими відходами та лісове господарство.

Наразі, кажуть в інспекції, взялися налагоджувати співпрацю за органами місцевого самоврядування. Тепер несподіваних перевірок не буде. Усім головам райдержадміністрацій надіслали відповідні листи, про те, коли прибудуть рейдові групи.

Щодо коштів на вирішення нагальних питань у районах, — тут в інспекції своя позиція. Просити гроші в обласному фонді можна, але, як то кажуть, без фанатизму. Шукати треба власні ресурси. І вони є. Штрафи, які накладає інспекція залишаються в розпорядженні тієї чи іншої територіальної громади.

Гостро стоїть питання і про чітке розмежування природозаповідних територій. Вирішення його зніме проблему зловживань у використанні земельних ресурсів. На часі і генеральне планування області.

Питання створення генплану області прийняте на сесії обласної ради. На його реалізацію виділено мільйон гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»