друкувати


Колектив "Струмочок Покуття" виступив на Першому каналі Українського радіо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-26 12:40:59

Фольклорний колектив «Струмочок Покуття» з селища Гвіздець Коломийського району прийняв участь в культурологічній програмі «Добрий день» на Першому каналі Українського радіо в місті Київ. Коломийщину представляли: директор Гвіздецької школи мистецтв Ігор Довганюк та керівник фольклорного колективу «Струмочок Покуття» Любов Іванішин, учасники колективу.

Молодші учасники поділились враженнями про свою діяльність, досягнення колективу та розвиток на теренах Прикарпаття.

Любов Іванішин акцентувала увагу на здобутках колективу та в наполегливості праці учасників.

Директор Гвіздецької школи мистецтв Ігор Довганюк розповів про створення колективу, що минулої коляди колектив складався тільки з хлопчиків і називався «Василеві посланці», а у 2011 році з приходом нового керівника Любов Іванішин створено новий колектив «Струмочок Покуття», в якому приймають участь 22 учасників, 10 – дівчат та 12 – хлопчиків. Також висловив вдячність голові Коломийської районної державної адміністрації Михайлу Михайловичу Негричу за допомогу в організації поїздки.

В прямому ефірі ставили питання слухачі Українського радіо на які з радістю відповіли запрошені. Під час участі в програмі колектив колядував, засівав та розказалв про традиції святкування Богоявлення, або ж Хрещення Господнє - як святкують на Коломийщині; автентичні колядки, щедрівки нашого краю - хто їх зберігає, записує, виконує; обрядово-новорічний різдвяний спів - про що можна співати хлопчикам, а про що дівчаткам. Загалом учасники колективу задоволені поїздкою.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА