друкувати


МНС: Звернення до мешканців Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-24 03:15:03

Незважаючи на неодноразові застереження Управління МНС України в Івано-Франківській області на Прикарпатті і далі продовжують мати місце випадки пожеж, надзвичайних ситуацій, травмуванням та загибелі людей на них.

Тільки з початку січня місяця поточного року на Івано-Франківщині зареєстровано 96 пожеж, у вогні загинуло 4 осіб, ще 9 - отримали травми. Як свідчить статистика, з року в рік в зимовий період все більшої гостроти набуває проблема забезпечення пожежної безпеки. В зв’язку із похолоданням значно збільшується ймовірність виникнення випадків пожеж через використання громадянами в побуті саморобних електрообігрівальних приладів, порушення людьми правил пожежної безпеки при користуванні пічним та газовим опаленням.

Пожежа ніколи не зважає ні на сезон, ні на об’єктивні обставини. Вогонь завжди може «завітати» туди, де господарює безвідповідальність, байдужість. Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що суб’єктивний, так званий людський фактор – головна причина мало не кожної пожежі. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків, але й найціннішого - життя.

З початку січня місяця на Прикарпатті під час пожеж загинуло 4 мешканців краю.

Так, 3 січня під час пожежі в житловому будинку загинув 34-річний мешканець села Красна Надвірнянського району;

- 3 січня у власній оселі в селі Грабів Рожнятівського району під час пожежі загинув 77-літній домогосподар;

- 10 січня під час пожежі, яка виникла в одному із житлових будинків в селі Слобода Галицького району, загинув 83-літній домогосподар;

- 12 січня стався нещасний випадок в селі Кутище Тлумацького району, де у власному помешканні через необережність у поводженні з вогнем при курінні в ліжку загинув 57-річний домогосподар.

З початку поточного року на території області мали місце випадки загибелі людей і внаслідок інших надзвичайних ситуацій: 1 особа загинула внаслідок отруєння чадним газом, ще 1 людина потонула на водоймі.

Шановні мешканці краю! Управління МНС України в Івано-Франківській області звертається до Вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту власних осель, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, бути вкрай обережними при експлуатації опалювальних та електрообігрівальних приладів.

Пам’ятайте: безпека Вашого життя залежить від Вас самих. Будьте обережні, не допустіть трагедії в свій дім.

Джерело: Управління МНС України в Івано-Франківській області